Manchester City breekt met vloek en is halvefinalist CL

14 april 2021, 22:57

Manchester City heeft ook de tweede ontmoeting met Borussia Dortmund met 2-1 gewonnen, waardoor zij in de halve finale van het miljoenenbal staan. Dat mag een primeur genoemd worden, aangezien de Engelsen onder leiding van Pep Guardiola deze ronde steeds maar niet wisten te bereiken. In de volgende ronde treffen zij Paris Saint-Germain.

De afgelopen jaren strandde Manchester City drie keer in de kwartfinale en eenmaal in de achtste finale. De titel lijkt ze niet meer te kunnen ontglippen, waardoor de focus vooral op de Champions League lag. Dortmund had de eerste wedstrijd weliswaar verloren, maar had ook het cruciale uitdoelpunt gemaakt, waardoor één goal genoeg kon zijn.

In de competitie verloopt het voor die Schwarzgelben niet bepaald van een leien dakje. Door de achterstand van zeven punten op nummer vier Eintracht Frankfurt, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat zij volgend jaar wederom in de Champions League te bewonderen zijn. Daarom waren zij voornemens het huidige avontuur zo lang mogelijk in stand te houden. Ze probeerden met man en macht de 1-0 voorsprong vast te houden, maar kropen een aantal keren door de oog van de naald.

Tien minuten na de openingsgoal kreeg Kevin de Bruyne namelijk dé kans om de stand weer gelijk te trekken, maar hij raakte het aluminium. Later haalde de uitblinkende Bellingham ook nog een bal van de eigen doellijn. Waar hij nog een redelijk gevoel zal overhouden aan het tweeluik met Manchester City, zal Emre Can hier nog weleens wakker van schrikken. Hij was in de eerste wedstrijd al ongelukkig toen hij met een foute pass een doelpunt inleidde en ook nu werd hij de schlemiel.

Manchester City trok de overwinning uiteindelijk over de streep en mag zich dus eindelijk weer eens halvefinalist noemen. Real Madrid, Paris Sain-Germain en Chelsea zijn de andere ploegen die nog kans maken op de felbegeerde titel. Zodoende zijn de Duitse ploegen voor dit seizoen ausgespielt in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen