Gisteren gemist: Real en City naar halve finale, Neymar verlengt

15 april 2021, 00:30   Bijgewerkt: 14 april 2021, 23:32

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 14 april.

Real Madrid houdt Liverpool in bedwang en treft nu Chelsea

Real Madrid is woensdagavond met een ticket voor de halve finales van de Champions League van het veld gestapt op Anfield. De Madrilenen hielden Liverpool vooral voor de rust in bedwang en vertrekken met een 0-0 gelijkspel terug naar Spanje. Dat is na de 3-1 overwinning in de heenwedstrijd ruim voldoende. In de halve finale wacht een dubbele ontmoeting met Chelsea.

Manchester City breekt met vloek en is halvefinalist CL

Manchester City heeft ook de tweede ontmoeting met Borussia Dortmund met 2-1 gewonnen, waardoor zij in de halve finale van het miljoenenbal staan. Dat mag een primeur genoemd worden, aangezien de Engelsen onder leiding van Pep Guardiola deze ronde steeds maar niet wisten te bereiken. In de volgende ronde treffen zij Paris Saint-Germain.

UEFA straft Slavia-speler met tien duels wegens racisme

De UEFA heeft keihard ingegrepen tegen Ondrej Kudela. De speler van Slavia Praag is door de Europese bond voor liefst tien Europa League-wedstrijden geschorst nadat hij tegen Rangers FC een racistische opmerking zou hebben geplaatst tegen Glen Kamara. Vorige week werd de Tsjech al voor één duel geschorst. Nu het feit bewezen is, is de straf dus flink verhoogd door de UEFA. Hij mag ook in de eigen competitie niet spelen, net als voor de nationale ploeg.

KNVB verschuift mogelijke kampioensduel Ajax met AZ

De KNVB heeft een aanpassing gedaan in het speelschema van de Eredivisie. Het gaat om de eerstvolgende speelronde, die volgende week op het programma staat. De wedstrijd tussen AZ en Ajax begint volgende week zondag niet om 20.00 uur, maar om 14.30 uur.

Barça baalt: Neymar kondigt nieuw PSG-contract aan

Neymar (29) heeft na de gewonnen kwartfinale in de Champions League aangekondigd dat hij ook volgend seizoen 'gewoon' nog bij Paris Saint-Germain speelt. De laatste tijd ging het ontzettend veel over de toekomst van de Braziliaan en diens ploeggenoot Kylian Mbappé. Eigenaar Nasser Al-Khelaifi verwacht ook dat de Franse superspits in zijn thuisland blijft.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen