'Ten Hag geeft Schuurs een basisplek in cruciaal duel met Roma'

15 april 2021 – Perr Schuurs gaat donderdagavond terugkeren in de basisploeg van Ajax, zo is de verwachting van het Algemeen Dagblad. De centrumverdediger doet zijn intrede in de ploeg vanwege de afwezigheid van Devyne Rensch, die door een schorsing niet inzetbaar is voor Erik ten Hag.

'Ten Hag geeft Schuurs een basisplek in cruciaal duel met Roma'

De trainer had er ook voor kunnen kiezen om Sean Klaiber als vervanger op te stellen, maar kiest ervoor om Schuurs centraal te zetten en Jurriën Timber als rechtsback te laten spelen. Daarnaast is de verwachting dat Maarten Stekelenburg donderdag in Rome in de basis zal staan. De keeper is hersteld van blessureleed en kan Kjell Scherpen, die vorige week opzichtig de fout in ging, weer aflossen.

De opstelling van Ajax kent verder geen verrassingen. De Brazilianen Antony en David Neres starten dus ook vanavond weer, maar zullen moeten zien af te rekenen met een mindere vorm. De ontmoeting in Rome begint om 21.00 uur. Ajax verloor vorige week in eigen huis met 1-2 en zal dus aan de bak moeten om de halve finale van de Europa League te bereiken.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; J. Timber, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Tadic, Neres.

Ajax

gerelateerd