Guardiola: "We schrijven geschiedenis met Manchester City"

15 april 2021 – Pep Guardiola is trots op Manchester City. De Engelse miljoenenploeg kwam woensdag tegen Borussia Dortmund een achterstand te boven en won met 1-2, na vorige week ook al met 2-1 gewonnen te hebben. Dat de club de halve finales van de Champions League heeft bereikt, doet de Spanjaard goed.

Guardiola: "We schrijven geschiedenis met Manchester City"

"Dit voelt geweldig", zei de coach bij BT Sport. "Het is pas de tweede keer dat we de halve finales halen met Manchester City, dus onze club heeft nog weinig historie in dit toernooi. Maar wij zijn wel bezig om die geschiedenis te schrijven. In de vier van de laatste vijf jaren zijn we er te vroeg uitgevlogen. Daarom betekent dit ook veel voor onze spelers. Iedereen wilde de volgende stap zetten en dat is nu gelukt."

Guardiola vond dat zijn ploeg het goed deed tegen Dortmund. "We waren briljant, op tien minuten na. We gaan nu proberen goed te spelen tegen Paris Saint-Germain. Voor de tweede keer in onze historie staan we in de halve finales, bij de absolute elite. Ik wil ook nog even niet aan PSG denken, maar dit eerst vieren. Ik weet niet welke wijn we gaan drinken, maar het gaat sowieso wijn worden", zei de lachende coach na de wedstrijd.

Voor geheel Manchester City is de plek in de halve finale een enorme opsteker, weet Guardiola. "Voor de club is dit heel waardevol, dat kunnen we niet ontkennen. Deze competitie is zo zwaar. Je werkt tien maanden keihard, maar kunt worden afgerekend op één wedstrijd. Je hebt dan gefaald, maar dat is niet eerlijk. We kunnen niet op één wedstrijd afrekenen wat deze spelers als vier, vijf jaar presteren."

UEFA Champions League

gerelateerd