'Ajax krijgt vanaf startsignaal te maken met Mkhitaryan'

15 april 2021 – Het basisteam van AS Roma ziet er donderdag op papier sterker uit dan vorige week het geval was in Amsterdam. De club uit de hoofdstad kan namelijk weer beschikken over Rick Karsdorp, die terug is van een schorsing, en ook weer over Henrikh Mkhitaryan. Beide spelers worden door Italiaanse media in de basis verwacht.

'Ajax krijgt vanaf startsignaal te maken met Mkhitaryan'

Karsdorp was vorige week geschorst, maar kan vanavond wel spelen en wordt ook in de basis verwacht. Hij vervangt Bruno Peres, die vorige week een gele kaart pakte en er dus niet bij is. De terugkeer van Karsdorp is een opsteker voor Roma, net als de rentree van Mkhitaryan. De Armeense aanvaller kampte de laatste weken met een spierblessure, maar is weer fit. Hij voelt zich dusdanig goed dat hij zelfs in de basis kan beginnen.

De 32-jarige aanvaller moest afgelopen donderdag het heenduel tegen Ajax nog laten schieten, maar dat deed Roma uiteindelijk geen pijn. De Italianen wonnen met 1-2 en vergaarden daarmee een uitstekende uitgangspositie. Roma kan de kwaliteiten van Mkhitaryan tijdens de return goed gebruiken: hij was dit Serie A-seizoen al negen keer trefzeker.

Ondanks de terugkeer van Karsdorp en Mkhitaryan is Rome vanavond nog allerminst op volle oorlogssterkte. Chris Smalling, Leonardo Spinazzola, Marash Kumbulla, Stephan El Shaarawy en Nicolò Zaniolo ontbreken.

Vermoedelijke opstelling AS Roma: Lopez; Mancini, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Diawara, Veretout, Calafiori; Pellegrini, Mkhitaryan; Dzeko.

Bekijk hier meer over de vermoedelijke opstelling van Ajax

Ajax

gerelateerd