Rensch vergeleken met De Ligt: "Uniek qua mindset"

15 april 2021 – Het gaat hard met de ontwikkeling van Devyne Rensch. De rechtsback mag zich op achttienjarige leeftijd al vaste basisspeler van Ajax noemen, al is hij er donderdag tegen AS Roma door een schorsing niet bij. Peter van der Veen geniet van de ontwikkeling van het talent.

Rensch vergeleken met De Ligt: "Uniek qua mindset"

Als bondscoach van Oranje Onder-19 nam hij de zeventienjarige verdediger al mee naar het Jeugd-WK, omdat hij overtuigd was van zijn kwaliteiten. Daarnaast werkte het duo ook al samen in de jeugd van Ajax. Volgens Van der Veen is een groot pluspunt van Rensch dat hij altijd aan zichzelf wil werken. "Toen hij bij mij in de groep zat, deed Devyne zijn warming-up altijd met zijn verkeerde been, zodat hij dat óók bleef ontwikkelen. Dat vond ik altijd zo bijzonder. En je ziet het nu: hij is gewoon tweebenig. Dat is zó handig, je kunt je altijd uit situaties redden waar anderen eerst naar hun goede been moeten kappen", zegt Van der Veen tegen Voetbal International.

De trainer stelt dat Rensch ondanks zijn jonge leeftijd al een echte prof is, net als Matthijs de Ligt eerder al liet zien. Hij ziet overeenkomsten tussen beide spelers. "Devyne heeft precies voor ogen wat hij wil. Als je hem vergelijkt qua mindset, dan zit hij dicht bij Matthijs de Ligt", zegt Van der Veen. "Dat is een heel andere speler natuurlijk, maar qua mindset zijn die jongens uniek. Zóveel talent en zó'n goede mentaliteit, dan kan het heel snel gaan. Dat hebben we uiteraard gezien met Matthijs en nu gebeurt het ook met Devyne."

Ajax

gerelateerd