De Mos noemt Vitesse kansrijk: "Ik zie ze de beker wel winnen"

15 april 2021 – Aad de Mos is optimistisch over de kansen van Vitesse in de bekerfinale van aankomende zondag. De Arnhemmers nemen het op tegen Ajax, dat donderdagavond ook al een cruciaal Europa League-duel met AS Roma speelt. Ook vertelt De Mos over de situatie van Riechedly Bazoer en zijn tijd als trainer van Vitesse.

De Mos noemt Vitesse kansrijk: "Ik zie ze de beker wel winnen"

"Als ze spelen zoals tegen PSV of zoals in de Arena tegen Ajax, zie ik Vitesse de beker wel winnen", opent De Mos in een interview met Omroep Gelderland. Vitesse won eerder dit seizoen thuis van PSV, en verloor maar net in de Arena van Ajax. Op dat moment had Ajax geen cruciale Europa League-wedstrijd in de benen. Nu moet Ajax donderdagavond eerst nog optreden tegen AS Roma, dat kan volgens de oud-trainer wel een voordeel zijn voor Vitesse. Zeker als de wedstrijd verloren wordt door Ajax. "Je neemt dan toch die ellende van de vorige wedstrijd mee. En ze hebben dat sowieso in de benen zitten, met vliegen erbij en eventueel die teleurstelling."

Volgens de oud-Ajax-trainer heeft Ajax ook traditioneel problemen om langs Vitesse te komen. "Tegen dit Ajax komt er altijd ruimte. Vitesse speelt zijn beste wedstrijden altijd tegen Ajax, dat heb ik zelf als trainer ook ervaren. Zeker in de fase waarin Ajax nu zit, want ze zijn zeker niet meer in die topvorm." Vitesse zou goed gebruik kunnen maken  van de ruimtes die Ajax laat vallen bij hun aanvallende spel. Ze spelen met backs die heel hoog opkomen, zoals Rensch en Tagliafico, dan moet je die hoeken altijd goed gebruiken. Dat is altijd een vast recept tegen Ajax. Ik heb dat toen in die beroemde 4-2 wedstrijd ook gedaan met Lazovic en Junker."

Als afsluiting waarschuwt De Mos ook nog Bazoer, die af en toe een cruciale fout kan maken volgens de oud-trainer. "Bazoer is een jongen die goeie dingen met hele slechte dingen afwisselt. Hij doet rare dingen in wedstrijden, waardoor je een goal tegen kunt krijgen", vertelt De Mos. Oussama Tannane kan volgens de Hagenees wel eens het verschil gaan maken voor de ploeg uit Arnhem. "Ik vind Tannane een hele goeie speler. Hij moet in deze wedstrijd nog één keer vlammen en dan kan hij het Ajax heel moeilijk maken."

Zondag om 18.00 wordt er afgetrapt in de Kuip in de bekerfinale.

Ajax

gerelateerd