PEC-coach Konterman gaat na dit seizoen terug naar KNVB

15 april 2021 – Bert Konterman is na dit seizoen niet langer werkzaam bij PEC Zwolle. De huidig trainer van PEC Zwolle heeft ervoor gekozen om na dit voetbaljaar terug te keren naar de KNVB, zo meldt PEC via de eigen kanalen. Konterman kon ook als assistent-trainer van Art Langeler gaan werken, maar kiest voor een terugkeer naar Zeist.

PEC-coach Konterman gaat na dit seizoen terug naar KNVB

Konterman werkt sinds februari als interim-trainer bij PEC, dat hem aanstelde na het ontslag van John Stegeman. Konterman kreeg de optie om na dit seizoen als assistent te blijven, maar ziet dat toch niet zitten. Hij wordt bij de KNVB trainer van Oranje Onder-19. "De functie van hoofdtrainer bij PEC Zwolle bevalt mij hartstikke goed. De club, staf, medewerkers en supporters hebben mij een ontzettend mooie ervaring geboden. Het doet mij eens te meer beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan en dat ik momenteel dus niet de functie van assistent-trainer ambieer. Het aanbod van de KNVB om trainer te worden van de O19 vind ik perfect passen in mijn straatje", zegt Konterman.

Technisch manager Mike Willems van PEC baalt ervan, maar heeft begrip voor de keuze. "Bert informeerde mij begin deze week over de situatie en eigenlijk kan ik niets anders dan daar begrip voor hebben. Het is hartstikke mooi dat hij in februari bereid was in te stappen om dit seizoen samen met de spelersgroep en staf tot een goed einde te brengen. Op dit moment zit hij precies op de helft van zijn tien wedstrijden aan het roer van onze club en dus vallen er de komende weken nog genoeg punten te pakken om het seizoen zo sterk als mogelijk af te sluiten."

PEC staat dertiende in de Eredivisie.

Eredivisie

gerelateerd