Vitesse baalt van 'opruiende leuzen' bij sfeeractie op brug

15 april 2021 – De supporters van Vitesse hadden woensdagavond een fraaie sfeeractie in petto richting de bekerfinale tegen Ajax van zondag. Op de de John Frostbrug lieten de fans met een 120-meter breed spandoek en veel fakkels zien dat de Arnhemmers klaar zijn voor de eindstrijd. Toch was er ook een schaduwkant aan de ontmoeting op de brug.

Vitesse baalt van 'opruiende leuzen' bij sfeeractie op brug

Een volgens Vitesse 'zeer beperkt groepje' scandeerde namelijk opruiende leuzen. Dat waren voornamelijk leuzen die betrekking hadden op tegenstander Ajax en waren antisemitisch van aard. Vitesse is er niet blij mee, zo laat het bij monde van algemeen directeur Pascal van Wijk weten. De directeur spreekt op de clubwebsite zijn ongenoegen uit.

"Het spandoek, de fakkels en de steun richting de staf en spelers zijn ronduit geweldig", zegt Van Wijk. "De hele stad en regio kijkt uit naar zondag 18 april. De saamhorigheid in de regio neemt ongekende vormen aan. Iedereen is er klaar voor en heeft er zin in. Het is ronduit triest dat een klein gedeelte zich niet wist te gedragen. Hier nemen wij nadrukkelijk afstand van. En niet alleen wij als club. Ook het overgrote merendeel van de supporters die zich woensdagavond van hun beste kant hebben laten zien, sluiten zich hier volledig bij aan. Zij hebben openlijk en recht vanuit hun supportershart het wangedrag van de enkelingen veroordeeld."

Eredivisie

gerelateerd