Potentiële kampioenswedstrijd Ajax in enkele minuten uitverkocht

15 april 2021 – De kaarten voor de kampioenswedstrijd tussen Ajax en AZ zijn binnen een mum van tijd uitverkocht. In totaal waren er 7.500 tickets in de verkoop gezet voor het aankomende duel. De verkoop startte donderdagochtend. Als Ajax wint van de ploeg uit Alkmaar is de 35ste landstitel een feit voor de Amsterdammers, als er donderdag eerst gewonnen wordt van Utrecht.

Potentiële kampioenswedstrijd Ajax in enkele minuten uitverkocht

Natuurlijk gaat toegang verkrijgen tot de Johan Cruijff ArenA moeilijker dan voorheen. Iedereen die aanwezig wil zijn bij de wedstrijd moet maximaal 24 uur van tevoren een negatief coronatestresultaat ontvangen hebben. Het bewijs daarvan kunnen supporters in een CoronaCheck-app laten zien bij de entreepoortjes. Pas als dit allemaal op orde is, mogen supporters het stadion betreden om van de wedstrijd te genieten. De toegang tot de Arena is een deel van een landelijke pilot om te kijken in hoeverre publiek toelaten weer mogelijk is.

Voor de wedstrijd tegen AZ speelt Ajax eerst nog tegen FC Utrecht. Als die wedstrijd gewonnen wordt, is het een kwestie van tijd voordat de landstitel in ontvangst genomen mag worden. Als de volgende wedstrijd tegen AZ gewonnen wordt, is Ajax echt zeker van het kampioenschap. Wanneer PSV en AZ ook de nodige punten verspelen, kan het feestje al eerder beginnen.

Ook bij andere clubs ging de kaartverkoop snel. Zo was de wedstrijd PSV - FC Groningen, waarvoor 4.000 tickets beschikbaar waren gesteld, ook binnen een mum van tijd uitverkocht.

Ajax

gerelateerd