De Jong gelooft in een goede afloop: "Ajax scoort overal en altijd"

15 april 2021 – Nigel de Jong denkt dat Ajax zich ten koste van AS Roma gaat plaatsen voor de halve finale van de Europa League. De 36-jarige middenvelder weet dat Amsterdammers er na de heenwedstrijd niet florissant voor staan, maar voorspelt desalniettemin een goede afloop. In het Stadio Olimpico spelen Roma en Ajax donderdagavond vanaf 21.00 uur de return.

De Jong gelooft in een goede afloop: "Ajax scoort overal en altijd"

De heenwedstrijd tegen de Italiaanse club ging met 1-2 verloren. Ajax speelde helemaal niet zo slecht en kreeg ook de betere kansen, maar slaagde er niet in zich een goede uitgangspositie te verschaffen. "Uiteindelijk verliezen ze wel en met de uitgoals van AS Roma erbij wordt het wel een lastig verhaal. Maar ik denk dat er nog steeds kans is voor Ajax", vertelt De Jong bij Ajax TV. "AS Roma zal zeker de eerste dertig minuten afwachtend gaan spelen. Een vroege goal is welkom. Ajax scoort overal en altijd. Het wordt 3-1 voor ons."?

De Jong vertoeft al een aantal jaar in Qatar. Vanuit het Midden-Oosten volgt de voormalig international de verrichtingen van zijn oude club op de voet. "Ik ben een Amsterdammer in hart en nieren. Ajax zit voor altijd in mijn hart", zegt hij. "Het is goed dat Davy Klaassen teruggekomen is. Hij is een hele belangrijke factor voor dit team met zijn ervaring. Ook de jonge jongens doen het heel goed. Ik ben een fan van Ryan Gravenberch. En ook Jurriën Timber die nu doorkomt. Zo zie je dat bij Ajax nieuwe jongens altijd weer doorkomen."

Ruim achttien jaar geleden speelde De Jong zelf met Ajax tegen AS Roma. "Volgens mij had ik toen nog haar", lacht de middenvelder. "Ik weet nog wel dat het er een fantastische atmosfeer hing in het stadion bij de thuiswedstrijd. Het was wel ontzettend koud. We waren vanaf het begin ontzettend energiek. We wilden die wedstrijden winnen. Bij de uitwedstrijd had je dat fantastische laserschot van Andy van der Meijde. AS Roma was toen een prachtige tegenstander, kijk maar naar de namen die daar toen speelden in die tijd."

Ajax

gerelateerd