In diskrediet brengen Kooij kost Janssen een wedstrijd

15 april 2021 – Roel Janssen is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn zeer felle kritiek op scheidsrechter Joey Kooij afgelopen zaterdagavond tijdens en na afloop van het verloren thuisduel met FC Emmen (1-3). Deze schorsing komt bovenop de straf voor de rode kaart die hij in de tweede helft kreeg.

In diskrediet brengen Kooij kost Janssen een wedstrijd

Janssen noemde Kooij voor de camera van ESPN een 'arrogant ventje'. "Hij fluit voor iedere scheet, hij fluit voor tackles op de bal, het lijkt wel zaalvoetbal. Als je er dan wat van zegt, dan krijg je direct een boze blik en dreigt hij om kaarten te geven. Dat is Joey Kooij. Deze jongen kan gewoon niet fluiten", aldus de verdediger, die na rust een directe rode kaart kreeg.

Op het moment dat Janssen rood kreeg, was er nog niet gescoord bij Fortuna Sittard tegen FC Emmen. Mede door een tweede strafschop trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind. "Als je kijkt naar hoe hij die wedstrijden fluit... Die tweede penalty vind ik ook echt geen strafschop waard. Er valt ook niet te praten met die man", deed Janssen zijn beklag.

Kooij kwam daags na de tirade van Janssen bij Goedemorgen Eredivisie met een reactie. "Het is natuurlijk niet leuk om te horen. Ik denk dat dit een perfect voorbeeld is van een speler die geïnterviewd wordt en nog in het gevoel en de emotie van de wedstrijd zit. Ik denk dat als Roel dit in alle rust terugziet, hij denkt van: nou, misschien is het niet handig dat ik dit zo heb gedaan", zei de arbiter. "Het was een wedstrijd met grote belangen. Emmen strijdt tegen degradatie en Fortuna Sittard voor Europees voetbal. Er werden vijf belangrijke beslissingen genomen, waarvan een veel weerstand opriep en dat begrijp ik."

Janssen mist door de schorsing de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van komende zondag. Mogelijk staat hij door zijn rode kaart van afgelopen weekend langer aan de kant. Fortuna Sittard heeft zijn straf voor de uitsluiting niet geaccepteerd. De zaak dient donderdagavond.

Eredivisie

gerelateerd