Tsjechische politiek bemoeit zich met schorsing Kúdela

15 april 2021 – De Tsjechische politiek bemoeit zich met de zware schorsing van Ondrej Kúdela. De UEFA maakte woensdag bekend dat de verdediger van Slavia Praag liefst tien wedstrijden moet brommen wegens racisme jegens Rangers FC-speler Glen Kamara. Vratislav Mynar (kabinetschef) is het oneens met de zware sanctie.

Tsjechische politiek bemoeit zich met schorsing Kúdela

'Ik wil erop wijzen dat de beschuldigingen van racisme niet zijn bewezen. Zelfs een inspecteur van de UEFA vroeg zich af Ondrej Kúdela de racistische opmerking had gemaakt', schrijft Mynar, kabinetschef van de Tsjechische president Milos Zeman, in een brief naar de Europese voetbalbond.

'Jullie veroordelen een fatsoenlijke man zonder bewijs, alleen maar om te voldoen aan de perverse verwachtingen van een kleine groep activisten en een club die niet in staat is om op het veld te winnen. In jullie handen verandert de strijd tegen racisme in hypocrisie, positieve discriminatie en belachelijk buigen voor dwaze trends.'

Kudela zei in maart tijdens de ontmoeting tussen Rangers en Slavia praag iets in het oor van Kamara, wat een flink opstootje tot gevolg had. Naar verluidt was het een racistische opmerking met het woord 'monkey' erin. Slavia Praag gaf in een reactie op het incident een statement af, waarin het ontkende dat Kúdela iets racistisch zei. 'Slavia ontkent de walgelijke beschuldigingen van racistisch gedrag van een van onze leiders Ondrej Kúdela', schreef de club op de eigen website. Volgens Kúdela zelf zou hij zich na 'een van de schandalige overtredingen' tot Kamara hebben gericht en 'you fucking guy' hebben geroepen. Van racisme was volgens hem geen sprake.

Lees ookRangers komt met statement na forse schorsing Kudela

UEFA Europa League

gerelateerd