ADO sleept United Vansen opnieuw voor de rechter

15 april 2021 – ADO Den Haag sleept United Vansen voor de rechter. Voetbal International schrijft maandagavond dat de Hagenaars een kort geding aanspannen omdat zij menen nog recht te hebben op twee miljoen euro. Het kort geding vindt plaats op donderdag 22 april.

ADO sleept United Vansen opnieuw voor de rechter

ADO en United Vansen hebben een geschil over een liquiditeitsgarantie. Volgens de reglementen van de licentiecommissie moet elke grootaandeelhouder aan het begin van het seizoen garant voor tekorten van een club. In het geval van United Vansen en ADO gaat het om een bedrag van twee miljoen euro, dat nog niet is betaald door de Chinese partij.

De hekkensluiter van de Eredivisie heeft het geld hard nodig en kan dit seizoen nog in de financiële problemen komen als United Vansen niet over de brug komt. Het wordt de tweede keer dat ADO en de grootaandeelhouder tegenover elkaar in de rechtbank staan. Dat gebeurde eerder in 2017. Toen werd ADO in het gelijk gesteld door de rechter. De Chinezen moesten destijds 2,5 miljoen euro overmaken nadat zij niet aan hun betalingsverplichtingen hadden voldaan.

ADO heeft de berichtgeving van VI bevestigd. 'Het is een vervelende ontwikkeling, maar ADO Den Haag voelt zich in het belang van de club genoodzaakt om deze juridische stap te nemen. Het is voor de financiële situatie namelijk van essentieel belang dat de overeengekomen betalingsafspraken alsnog nagekomen zullen worden', aldus de club.

Overname
Eerder deze week werd bekend dat overname van ADO Den Haag door Cosinus Group Capital Partners is afgeketst. De Nederlands-Zwitserse investeringsmaatschappij bereikte enkele weken geleden een akkoord met United Vansen, maar kwam niet met het overeengekomen bedrag over de brug.

Eredivisie

gerelateerd