Ten Hag kiest voor Klaiber als vervanger geschorste Rensch

15 april 2021 – De opstelling van Ajax voor de return tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League is bekend. De meest opvallende naam in de basiself is die van Sean Klaiber. De 26-jarige rechtervleugelverdediger is door trainer Erik ten Hag aangewezen als vervanger van de geschorste Devyne Rensch.

Ten Hag kiest voor Klaiber als vervanger geschorste Rensch

Maarten Stekelenburg maakt zoals verwacht zijn rentree onder de lat. De 38-jarige doelman is helemaal hersteld van een lichte knieblessure die hem de voorbije wedstrijden aan de kant hield. In het heenduel AS Roma werd hij vervangen door Kjell Scherpen, die bij de 1-1 van Lorenzo Pellegrini opzichtig de fout in ging. De verdediging van de Amsterdammers bestaat uit Klaiber, Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico. Ten Hag had er ook voor kunnen kiezen om met Perr Schuurs te starten en Timber uit het centrum te halen, maar geeft de voorkeur aan de optie met Klaiber als rechtsback.

Op doel en in de verdediging heeft Ten Hag wijzigingen doorgevoerd, maar het middenveld en de aanval wordt gevormd door dezelfde spelers die vorige week ook in het heenduel startten. Edson Álvarez, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch vormen de middelste linie, terwijl Dusan Tadic als spits wordt geflankeerd door de Brazilianen Antony en David Neres. Op de bank maakt Brian Brobbey, die afgelopen weekend tegen RKC Waalwijk in de selectie ontbrak, zijn rentree.

Ajax moet vanavond in Rome de 1-2 nederlaag van vorige week zien weg te poetsen. "We weten dat Roma op verschillende manieren druk kan zetten. Dat zullen we goed moeten lezen om het te kunnen bespelen. Ik denk dat de Italianen qua meedogenloosheid een streepje voor hebben. Als mijn spelers daarin wat meer ervaren worden, kunnen ze zich zeker meten met de Italiaanse top", zei Ten Hag gisteren op de persbijeenkomst in aanloop naar de wedstrijd in de Italiaanse hoofdstad.

Ajax

gerelateerd