Ten Hag legt uit waarom Klaiber voorkeur krijgt boven Schuurs

15 april 2021 – Erik ten Hag heeft vlak voor de aftrap van de Europa League-wedstrijd tussen AS Roma en Ajax uitleg gegeven over zijn opstelling. Sean Klaiber is de meest opvallende naam in zijn basiself. De rechtsback is de vervanger van de geschorste Devyne Rensch.

Ten Hag legt uit waarom Klaiber voorkeur krijgt boven Schuurs

Ten Hag had er ook voor kunnen kiezen om Jurriën Timber als rechtsback te gebruiken en Perr Schuurs in het centrum te zetten. "Vorige week hebben we een goede wedstrijd gespeeld, maar de effectiviteit in de box was er niet. Als er dan een speler wegvalt, moet je denk ik niet gaan veranderen. Klaiber moet het doen", vertelde Ten Hag voor de camera van RTL 7.

Ondanks dat Ajax minstens twee keer moet scoren in Rome, overwoog Ten Hag niet om een aanvallender team op te stellen. "Dit is al heel erg aanvallend. Er staan heel veel aanvallend ingestelde spelers in. Ik denk dat Roma veel moeite heeft met de beweging van Tadic en Klaassen. Bovendien spelen we met een back die heel aanvallend kan spelen. Daar zal Rome problemen mee hebben. Of ze moeten oplossing vinden, dan moeten wij ook weer wat uit de hoge hoed toveren."

Ajax creëerde vorige week veel kansen, maar scoorde slechts eenmaal. Voor Ten Hag is het glashelder wat er vanavond beter moet. "Dat lijkt me duidelijk: kansen benutten. We hebben vorige week ontzettend veel kansen gecreëerd en er ook heel veel laten liggen. Daar moeten we meer mee doen. Waar het aan lag? Het is ook een beetje de vorm van de dag. Het is al goed dat we de kansen creëert en de ruimte vindt waar je de tegenstander pijn kunt doen."

Ajax

gerelateerd