Arsenal halvefinalist na probleemloze avond in Praag

15 april 2021, 22:55

Met veel minder moeite dan aanvankelijk werd verwacht heeft Arsenal een ticket voor de halve finale van de Europa League bemachtigd. De ploeg van trainer Mikel Arteta leek na het 1-1 gelijkspel van vorige week flink aan de bak te moeten in Tsjechië, maar diep hoefde de Londense club niet te gaan. Mede dankzij een sterke eerste helft werd Slavia Praag met 0-4 opzij gezet.

Arsenal bleef vorige week in eigen huis steken op een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Slavia Praag. Nicolas Pépé leek The Gunners vlak voor tijd een uitstekende uitgangspositie te bezorgen, maar de gelijkmaker van Tomas Holes in blessuretijd gooide roet in het eten. Zo wist Arsenal dat het in de return minstens één keer moest scoren om zich bij de laatste vier van het Europese toernooi te scharen.

Dat ene doelpunt werd al snel gemaakt. Emile Smith Rowe zette de Engelsen na een kwartier op voorsprong. Althans, dat dacht hij. Na inmenging van de VAR werd de goal wegens buitenspel afgekeurd. De 0-1 viel een paar minuten later alsnog. Na een knappe actie van Smith Rowe in het vijandelijke strafschopgebied rondde Pépé af in de korte hoek.

Het openingsdoelpunt van Pépé bleek de opmaat voor een mooie avond voor Arsenal. Binnen zes minuten na de 0-1 sloeg de Londense formatie nog twee kee toe. Eerst verdubbelde Alexandre Lacazette de marge vanaf de strafschopstip, vervolgens deed ook Bukayo Saka een duit in het zakje. Slavia Praag, dat in de vorige rondes knap Leicester City en Rangers FC had uitgeschakeld, bleek niet bij machte om zich nog terug te knokken. De Tsjechische club creëerde nauwelijks kansen en kreeg een kwartier voor tijd ook een vierde doelpunt tegen. Lacazette bepaalde de eindstand op 0-4.

In de halve finale neemt Arsenal het op tegen Villarreal. De Spaanse club won donderdag ook het tweede duel met Dinamo Zagreb. Na de 0-1 zege in Kroatië werd het in Spanje 2-1.