Brobbey weet waar het aan lag: "Zó veel kansen laten liggen"

15 april 2021 – Als invaller was Brian Brobbey belangrijk donderdagavond voor Ajax tegen AS Roma (1-1). De negentienjarige spits opende een paar minuten na zijn invalbeurt de score en leidde daarmee een spannende tweede helft in. Het was uiteindelijk niet genoeg voor een plek in de halve finale van de Europa League en daar baalt Brobbey enorm van.

Brobbey weet waar het aan lag: "Zó veel kansen laten liggen"

Teleurgesteld verscheen Brobbey na de wedstrijd voor de camera van RTL7. "We waren de hele wedstrijd de betere ploeg en creëerden heel veel kansen, maar maakten ze helaas niet af", aldus de jonge spits, die koud in het veld direct een impact had. "Perr (Schuurs, red.) had de bal en ik zag de ruimte achter de verdediging. Toen ik diep liep, kreeg ik 'm."

Brobbey was ook betrokken bij de 0-2, die werd afgekeurd wegens een overtreding van Nicolás Tagliafico. Het lukten de Amsterdammers vervolgens niet om nog een keer écht dicht in de buurt van een tweede doelpunt te komen. "We speelden beide wedstrijden beter en hebben zó veel kansen laten liggen. Dit is wel vervelend."

Ondanks de de Europese uitschakeling zit Brobbey niet bij de pakken neer. "Op naar zondag, de bekerfinale."

Ajax

gerelateerd