Ten Hag ziet Kudus worstelen: "Hij heeft tijd nodig"

16 april 2021 – Het is opvallend dat Mohammed Kudus de vorm die hij aan het begin van dit seizoen had, na zijn blessure niet meer ten toon heeft gespreid bij Ajax. Erik ten Hag bracht de Ghanees donderdag het veld in tegen AS Roma en zag hem andermaal geen indruk maken.

Ten Hag ziet Kudus worstelen: "Hij heeft tijd nodig"

Eigenlijk ging het na de invalbeurt van Kudus alleen maar minder bij Ajax. Dat hij in de laatste minuut een kansloos schot afvuurde, was het dieptepunt van een povere invalbeurt. Bij Voetbal International ging Erik ten Hag in op het matige spel van Kudus. "Maar dat heeft ook met de rest van de ploeg te maken", zei Ten Hag. "We hebben dat vaak beter gedaan."

Wat dat betreft deed het gemis van de geblesseerde Daley Blind zich weer voelen, zag de coach. "Daley Blind is op die momenten heel belangrijk, om op de juiste momenten de rust te bewaren en op het juiste moment de bal naar voren te spelen, en de andere spelers in de juiste positie te zetten. Die timing was onvoldoende. Dat zal echt beter moeten."

Dat Kudus nog niet in topvorm is, vindt Ten Hag niet zo vreemd. Hij neemt het op voor de middenvelder. "De blessure die hij gehad heeft, moet je echt niet onderschatten. Maar het is zo. Zijn potentieel, dat zie je duidelijk, maar hij heeft tijd nodig om terug te komen. We moeten hem vertrouwen en krediet geven, want we weten dat hij het kan. Dan zal het vast heel snel terugkomen", is hij hoopvol over de twintigjarige middenvelder.

Ajax

gerelateerd