'Laporta doet Messi eerste contractvoorstel: lager basissalaris'

16 april 2021 – Lionel Messi (33) heeft voor het eerst een officiële aanbieding op zak van FC Barcelona. De kleine Argentijn heeft in de komende zomer een aflopende verbintenis en liet al weten pas na het seizoen te beslissen over waar zijn toekomst ligt. Nu is er toch een eerste aanbod en daarbij heeft hij een lager basissalaris dan hij momenteel heeft.

'Laporta doet Messi eerste contractvoorstel: lager basissalaris'

Dat heeft El Mundo Deportivo naar buiten gebracht. Joan Laporta heeft het voorstel gedaan aan de aanvoerder van de Catalanen. Daarin staat een lager basisloon dan hij momenteel ontvangt - dat kwam recent naar buiten met 555 miljoen euro over vier jaar -, maar gedurende de jaren en als de club (financieel) herstelt, zal het loon weer toenmenen. Later zal hij een rol als ambassadeur van de club krijgen in Camp Nou als hij geen voetballer meer is.

Laporta werd gekozen als de nieuwe voorzitter van FC Barcelona en had daarbij als belangrijkste doel om legende Messi voor de club te behouden. Met dit voorstel is de eerste poging gedaan, al gaf de hoofdrolspeler zelf aan pas na het seizoen te willen beslissen over zijn toekomst. Paris Saint-Germain lijkt de andere grootste kanshebber om de Argentijn in te lijven.

Messi maakt een roerig jaar door. De aanvoerder wilde in de afgelopen zomer vertrekken bij de club, maar dat werd door toenmalig voorzitter Josep Bartomeu voorkomen. Vervolgens werd de preses weggestuurd en leefde Messi na een slechte vier maanden weer volledig op. Daardoor is hij met FC Barcelona in de titelstrijd en speelt het zaterdag de bekerfinale in Spanje.

LaLiga

gerelateerd