Complimenten voor Manchester United-invaller Van de Beek

16 april 2021 – Donny van de Beek startte donderdagavond weliswaar niet in de basis van Manchester United, toch kan de Nederlander terugkijken op een prima Europa League-avond. De oud-Ajacied kwam halverwege in de ploeg voor de geel pakkende Paul Pogba en oogste lof voor zijn optreden tegen Granada. Anderzijds werden er ook zorgen gedeeld over de zomeraanwinst. 

Complimenten voor Manchester United-invaller Van de Beek

De Manchester Evening News vond het optreden van Van de Beek een ruime voldoende (6) en zag een 'briljante pass' van de Nederlander op Mason Greenwoud. Volgens het medium was de bal assistwaardig. The Daily Express kwam met zorgelijkere teksten en vraagt zich hardop af wanneer Van de Beek wél in de basis mag beginnen. Als het zelfs bij een vrijwel zeker beslist bekerduel al niet meer kan. 'Wat zal dit dan doen met het vertrouwen van Van de Beek richting het EK', vraagt het dagblad zich af.

Manager Ole Gunnar Solskjær was tevreden over de inbreng van Van de Beek, al was Pogba in de eerste helft wel de uitblinker van de avond. "Maar Donny deed het goed", complimenteerde de Noor de Nederlander. "Hij had ook speeltijd nodig na zijn blessure. Maar Paul is natuurlijk één van de leiders op en buiten het veld."

Dat Van de Beek wederom niet aan de aftrap stond, was een forse domper. De laatste maal dat dát wel gebeurde was op 23 maart toen hij in de kwartfinale tegen Leicester City in de FA Cup. Sindsdien miste hij ook enkele duels van The Red Devils vanwege en spierblessure, maar stond sinds zijn comeback nog altijd niet eenmaal in de basis. Vorige week in Granada mocht hij nog vijf minuten invallen en ditmaal kwam hij dus tot een helft speeltijd.

UEFA Europa League

gerelateerd