Letsch trainde besloten met Vitesse vanwege 'Ajax-spionnen'

16 april 2021 – Vitesse-coach Thomas Letsch heeft in de afgelopen week besloten getraind om spionnen van bekeropponent Ajax buiten beeld te houden. De Duitse oefenmeester trainde in stadion GelreDome en zo werd voorkomen dat er tactische details uitlekten in aanloop naar de KNVB Bekerfinale. Verder kan er geen beroep worden gedaan op Patrick Vroegh, die met een hamstringblessure kampt.

Letsch trainde besloten met Vitesse vanwege 'Ajax-spionnen'

"Als we tien keer tegen Ajax spelen, zullen we vaker verliezen dan winnen", weet Letsch tegenover De Gelderlander. "Maar dit is één wedstrijd. Een finale. We zien daarin zeker kansen. Wij reizen niet naar Rotterdam af om een leuke wedstrijd te spelen. We reizen af voor de winst." Wel vond de Duitser dat Ajax de favoriet is voor de eindzege.

"Maar in één wedstrijd is alles mogelijk", zei Letsch, die daarbij kan vasthouden aan het duel in de Eredivisie eerder dit seizoen. Toen had Vitesse het betere van het spel in de Johan Cruijff Arena, maar ging het ondanks een rode kaart voor Edson Álvarez wel onderuit (2-1). "Goed beschouwd waren ze die dag dus beter. Maar wij putten veel vertrouwen uit die wedstrijd", bevestigde Letsch, die de effectiviteit van AS Roma als voorbeeld neemt voor een goed resultaat in de eindstrijd.

"Dus moet je de kansen die je krijgt ook benutten. Ik verwacht niet dat wij zomaar tien kansen krijgen. Uit die enkele keer moeten we dus ook rendement halen. Voor ons is dat een punt van aandacht, gezien de laatste competitiewedstrijden", aldus Letsch, die met zijn elftal in twee van de laatste drie optredens (ADO Den Haag en Willem II) niet tot scoren kwam. Alleen tegen FC Twente (1-2) winst lukte dat wel. 

Eredivisie

gerelateerd