KNVB vervroegt inhaalduel Ajax 'op verzoek van' Amsterdammers

16 april 2021 – De KNVB heeft het inhaalduel tussen FC Utrecht en Ajax volgende week donderdag vervroegd. Het duel stond van origine om 20.00 uur gepland, maar op verzoek van de Amsterdammers wordt er al om 18.45 uur afgtetrapt in de Johan Cruijff ArenA. 

KNVB vervroegt inhaalduel Ajax 'op verzoek van' Amsterdammers

Dat heeft de KNVB laten weten. Daarbij valt te lezen dat de wedstrijdwijziging is 'op verzoek van Ajax'. Wel hebben uiteindelijk alle betrokken partijen ingestemd met het voorstel van Ajax, dat dit weekend de KNVB Bekerfinale speelt. 'De wijziging is tot stand gekomen na overleg met FC Utrecht, de Eredivisie CV en de lokale autoriteiten', bevestigt de Nederlandse voetbalbond.

Met een voorsprong van elf punten en een duel minder gespeeld dan PSV, is het niet de vraag of, maar vooral wanneer Ajax zich officieel landskampioen mag noemen. In het voor Ajax meest gunstige scenario gebeurt dat het weekend na de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht als PSV punten verspeelt in eigen huis tegen FC Groningen. Anders zou een overwinning van Ajax in de Johan Cruijff Arena AZ normaliter volstaan.

De Amsterdammers hebben het duel in de Johan Cruijff ArenA tegen FC Utrecht nog te spelen, omdat de eerdere ontmoeting vanwege het extreme winterweer afgelast werd.

Ajax

gerelateerd