Zidane moet achterin ongekende puzzel leggen bij Real Madrid

16 april 2021 – Real Madrid-trainer Zinedine Zidane moet komend weekend enorm improviseren achterin bij De Koninklijke. De Franse oefenmeester had gehoopt op de rentree van Raphaël Varane, maar zijn landgenoot is nog niet hersteld van zijn coronabesmetting. Daardoor zit Varane tegen Getafe nog niet bij de wedstrijdselectie van de Madrilenen, die daardoor serieuze personene problemen hebben.

Zidane moet achterin ongekende puzzel leggen bij Real Madrid

Dat heeft Zidane laten weten. Daardoor moet hij behoorlijk improviseren, want naast Varane zijn ook altijd nog Sergio Ramos, Dani Carvajal en Lucas Vázquez afwezig vanwege blessureleed. Ten opzichte van afgelopen weekend tegen FC Barcelona ontbreken ook Nacho Fernandez en Casemiro nog eens: zij zijn geschorst voor het uitduel met Getafe.

Daardoor zijn Éder Militão, Ferland Mendy, Álvaro Odriozola en Marcelo de enige overgebleven verdedigers voor Zidane, maar alleen eerstgenoemde is van origine een centrale verdediger. Midweeks tegen Liverpool (0-0) had Zidane nog wel de beschikking over bijvoorbeeld Casemiro en Nacho, maar voor zondagavond is de puzzel dus nóg veel groter.

Tegen FC Barcelona pakte Casemiro binnen een minuut twee keer geel en dus rood, terwijl ook Nacho op de bon ging. Vázquez viel in de eerste helft uit met een blessure, waardoor de nummer twee van Spanje achterin flink moet puzzelen de komende tijd. Vier weken geleden verspeelde koploper Atlético Madrid (0-0) punten op bezoek bij de Europa League-beul van Ajax in het vorige seizoen, een resultaat waarop FC Barcelona-coach Ronald Koeman opnieuw zal hopen.  

LaLiga

gerelateerd