Kongolo ultieme pechvogel: opnieuw maanden 'out' bij Fulham

16 april 2021 – Het noodlot is opnieuw toegeslagen voor Terence Kongolo (27). De Nederlandse verdediger speelde dit seizoen slechts vier wedstrijden namens Fulham, mede vanwege blessureleed. Daar komt dit seizoen echter niets meer bij, want hij ligt voor de rest van dit voetbaljaar uit de roulatie met opnieuw een kwetsuur.

Kongolo ultieme pechvogel: opnieuw maanden 'out' bij Fulham

Dat heeft manager Scott Parker bevestigd over Kongolo, die sinds 2020 voor Fulham speelt. Eerst huurde die club de verdediger van Huddersfield Town, maar kwam door een langdurige voetbalblessure amper in actie voor The Cottagers. Desondanks nam Fulham Kongolo wel blijvend over, maar ook op een niveautje hoger in de Premier League kwam hij door een enkel- en achillespeesblessure tot slechts 313 minuten, verdeeld over vier optredens.

Zonder Kongolo moet Fulham proberen nog minimaal één plekje te stijgen op de ranglijst, waarop het momenteel op de achttiende plaats staat. Met 32 punten heeft nummer zeventien Newcastle United niet alleen zes punten meer, maar ook nog eens een wedstrijd te spelen. Met Arsenal, Chelsea en Manchester United in de laatste zes duels, is het programma ook nog eens zwaar voor Fulham, dat op de slotdag nog wel concurrent Newcastle treft.

Kongolo brak door bij Feyenoord als groot talent, waarbij hij ook een plaats verdiende in de WK-selectie van Louis van Gaal. Via AS Monaco kwam hij terecht bij Huddersfield Town, waar hij na zestig officiële duels dus naar Fulham vertrok. Daar blijft de teller vooralsnog op vier wedstrijden staan, omdat Parker al heeft bevestigd dat er geen duels meer bijkomen in dit seizoen.

Premier League

gerelateerd