Fans NEC moeten zich mogelijk laten testen bij de GelreDome

16 april 2021 – De wedstrijd in de Eerste Divisie tussen NEC en NAC Breda op zondag 2 mei wordt waarschijnlijk toegevoegd aan de pilots met testbewijzen. Dat levert een opmerkelijke situatie op. Supporters van de Nijmeegse club die de wedstrijd willen bezoeken, zullen zich namelijk moeten laten testen in het supportershome van aartsrivaal Vitesse in de GelreDome.

Fans NEC moeten zich mogelijk laten testen bij de GelreDome

?Dat schrijft De Gelderlander. De KNVB hoopt dat de wedstrijd tussen NEC en NAC Breda onder dezelfde voorwaarden gespeeld kan worden als de wedstrijden die op 30 april worden afgewerkt. Dan zijn in de stadions in beperkte mate toeschouwers welkom. In de GelreDome zullen tegen NAC Breda tussen de 1.500 en 2.000 fans worden toegelaten.

Supporter die de wedstrijd tegen NAC Breda bijwonen, moeten bij de entree een negatieve corona-uitslag kunnen overleggen. De test moeten ze laten uitvoeren in de GelreDome, de dichtstbijzijnde testlocatie. "De overheid bepaalt de dertig locaties voor de sneltests, zo moeten supporters van Heerenveen ook naar Leeuwarden", reageert Jeroen Rengers, voorzitter van de supportersvereniging van NEC.

"NEC heeft ook namens ons andere opties aangedragen zoals testlocaties in Nijmegen en van een commerciële partij, maar de overheid staat dat niet toe", gaat Rengers verder. "De testlocatie in Arnhem zit bij GelreDome, in het supportershome van Vitesse. Het is naïef om te denken dat NEC-fans zich daar laten testen 40 uur voor de aftrap tegen NAC. De animo zal gering zijn. Misschien dat we met de supportersvereniging wel een bus laten pendelen tussen Nijmegen en Eindhoven, de andere testlocatie."

Luc te Riele geeft namens NEC aan dat een testlocatie bij De Goffert (zoals twee maanden geleden tegen De Graafschap) mogelijk nog een optie is. "Alleen bepalen wij dat niet, maar de overheid. Daar komt bij dat de teststraat tegen De Graafschap opgezet was door onderzoeksorganisatie Fieldlab Evenementen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd