Telstar - Excelsior wordt laatste kunststukje scheidsrechter Bax

16 april 2021 – Christiaan Bax fluit deze vrijdagavond zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal. De wedstrijd tussen Telstar en Excelsior in de Eerste Divisie wordt het laatst kunststukje van de 32-jarige scheidsrechter. Het fluiten valt voor Bax niet meer te combineren met zijn maatschappelijke carrière.

Telstar - Excelsior wordt laatste kunststukje scheidsrechter Bax

Bax is werkzaam als fysiotherapeut en in opleiding voor osteopaat. "Vorig jaar juni ben ik met die studie begonnen en ik had in januari 2020 al bij de KNVB aangegeven dat dit mijn laatste seizoen zou zijn. En als de combinatie al te zwaar zou worden, was ik eerder gestopt. Maar door corona lag ook de studie stil, waardoor ik als scheidsrechter kon doorgaan", vertelt Bax in een interview met het Algemeen Dagblad.

Een aantal weken eerder dan verwacht stopt Bax ermee. "Er komt een heel drukke tijd aan, waardoor ik het seizoen niet kan afmaken. Ik heb op 3 juli bijvoorbeeld een examen van mijn eerste jaar. Maar ik ben me altijd voor de volle honderd procent blijven geven. Ik haalde ook gewoon de conditietest die we onlangs moesten afleggen. Telstar - Excelsior is een mooi slot."

Bax maakte in september 2011 zijn debuut als scheidsrechter in het betaald voetbal. In totaal floot hij 44 wedstrijden in de Eredivisie en 169 duels (inclusief de ontmoeting tussen Telstar en Excelsior) in de Eerste Divisie. De arbiter zal ook niet op een lager niveau gaan fluiten. "Zeg nooit nooit, maar in principe stop ik helemaal met fluiten. Ik ben wel gevraagd om door te gaan als coach van jongens uit het talententraject. Dat doe ik nu een jaar. Op die manier blijf ik toch een beetje betrokken bij het scheidsrechterswereldje. Maar op een andere manier, waarbij ik zelf mijn tijd veel beter kan indelen."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd