De Jong verklaart aanval op Gudde: "Ik ben niet gekke Henkie"

16 april 2021 – Henk de Jong en Eric Gudde kregen het deze week met elkaar in de stok in de media, na uitspraken van de coach van Cambuur over een mogelijke prijsuitreiking. De Jong gaf daarin aan dat het verstandiger is als Gudde de schaal niet overhandigd, nadat hij afgelopen seizoen aan de basis van het besluit stond om geen promotie en degradatie toe te staan.

De Jong verklaart aanval op Gudde: "Ik ben niet gekke Henkie"

Gudde reageerde verrast op de uitspraken van De Jong. Voorafgaand aan het officieuze kampioensduel met Helmond Sport verduidelijkte De Jong dat het geen persoonlijke aanval was. "Ze weten echt wel hoe het zit", aldus De Jong voor de camera van ESPN. "Ik vind Gudde een zeer nette man. Wij spelen over twee weken tegen De Graafschap. Ik ben niet gekke Henkie, die man moet dat niet willen."

Het duel met De Graafschap zal waarschijnlijk voor fans toegankelijk zijn. "Die man is 67 jaar, er gaan dingen worden geroepen waar ik me zeer ongemakkelijk over zou voelen. Het moet een leuke avond worden." De Jong begrijpt niet waarom Gudde kwaad reageerde. "Gudde weet dat hij bij mij thuis kan komen en dat we lekker samen gaan vissen."

De wraak van Cambuur is bijna voltooid, nu de voorsprong op de concurrentie onoverbrugbaar lijkt. De Leeuwarders kunnen vier duels voor het einde op een onoverbrugbaar aantal punten voorsprong komen. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd