Wraak: SC Cambuur viert officieuze promotie na zege op Helmond

16 april 2021 – SC Cambuur heeft zich een jaar na de door de neus geboorde promotie officieus verzekerd van een Eredivisieticket. De ploeg van Henk de Jong won in eigen huis ruim van Helmond Sport (4-1), waardoor de ploeg alleen op papier nog te achterhalen is. Cambuur sloot de jacht op promotie uiterst toepasselijk af, door de grens van honderd treffers te slechten.

Wraak: SC Cambuur viert officieuze promotie na zege op Helmond

Al na een uur spelen nam het geroezemoes buiten het stadion toe en werden de eerste fakkels ontstoken. Want ja, die 3-1 voorsprong op Helmond Sport bood genoeg zekerheid om alvast te vieren dat SC Cambuur komend seizoen weer te bewonderen is in de Eredivisie. Daarmee komt er een einde aan een seizoen vol wraakgevoelens. Het ultieme antwoord op het drastische besluit van de KNVB vorig seizoen, dat was Cambuur wel toevertrouwd.

Want met nog vier speelronden voor de boeg kan Cambuur alleen op papier nog van promotie worden afgehouden. De voorsprong op nummer drie Almere City bedraagt inmiddels vijftien punten, terwijl Cambuur een waanzinnig doelsaldo van +31 heeft ten opzichte van de 'concurrent' uit Flevoland. Alleen vier keiharde nederlagen van Cambuur en monsterzeges van de concurrentie kunnen de terugkeer in de promotie nog verhinderen. Onmogelijk, beseften ook de supporters.

Wie anders dan Robert Mühren nam zijn ploeg in eigen huis tegen Helmond Sport bij de hand. De spits was met twee treffers van onschatbare waarde, zoals hij dat eigenlijk al twee seizoenen op rij is. Tegen Helmond Sport bracht hij zijn seizoenstotaal op 34. Treffers van Issa Kallon en een knullige eigen goal van Alec Van Hoorenbeeck hielpen Cambuur uiteindelijk aan de ruime overwinning. Heel even ontstond er vrees voor een debacle, nadat Jelle Goselink scoorde uit de rebound.

Cambuur maakte echter al snel korte metten met de stuntambities van Helmond en bewees waarom het komend seizoen terecht een van de achttien ploegen in de Eredivisie is. De teller staat deze jaargang inmiddels op honderd goals, terwijl andere promotiekandidaten het enorme tempo van de Friezen niet bij konden benen. Ja, ploegen op het hoogste niveau zijn gewaarschuwd: Cambuur komt eraan.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd