De Jong trots na promotie: "Ongelofelijk na klap van vorig jaar"

16 april 2021 – Na een tweejarig machtsvertoon in de Keuken Kampioen Divisie heeft SC Cambuur officieuze promotie naar de Eredivisie afgedwongen. De 4-1 overwinning op Helmond Sport gaf de Leeuwarders het beslissende zetje richting het hoogste niveau. Succestrainer Henk de Jong is logischerwijs dolblij met de promotie.

De Jong trots na promotie: "Ongelofelijk na klap van vorig jaar"

"Het is ongelofelijk", zei de euforische De Jong tegen ESPN. "Ik ben enorm trots op mijn ploeg. Tegen het einde wordt het steeds moeilijker om wedstrijden te winnen, dat hebben we gewoon goed gedaan. Dit hebben we te danken aan de ploeg, de staf en de directie. Ik ben super trots dat ik trainer mag zijn van deze geweldige club. Dit is niet normaal, zó goed na de klap van vorig jaar."

Volgens De Jong is het de fraaiste promotie die hij meemaakte. De afgelopen acht jaar hielp hij een club driemaal aan een plek in de Eredivisie. "Hier hadden we een boek over kunnen schrijven, man. Normaal gesproken zouden we nu ererondes lopen, maar dat kan nu even niet. Gelukkig staan er buiten veel mensen. Het is nu wel even tijd om feest te vieren." 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd