Bayern lijkt op weg naar titel na zeperd Leipzig

16 april 2021, 23:23

RB Leipzig heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door twee dure punten te laten liggen tegen TSG Hoffenheim (0-0). De grootste uitdager van Bayern München kwam afgelopen weekend dichterbij Der Rekordmeister, maar moet dit weekend vrezen dat het op schier onoverbrugbare afstand wordt gezet.

Eigenlijk was de hoop op de Duitse landstitel bij de concurrentie al een beetje vervlogen. Bayern München oogde zó onaantastbaar, dat voornaamste concurrent RB Leipzig de titeldroom een jaar leek te moeten uitstellen. Nadat Bayern afgelopen week met 1-1 gelijkspeelde tegen Union Berlin, zal er stiekem tóch weer een klein beetje hoop zijn gevestigd op een spannende climax. Leipzig schoot zichzelf vrijdagavond echter in de voet.

In eigen huis kwam de nummer twee van Duitsland namelijk niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Yussuf Poulsen dacht zijn club in minuut 96 nog naar de overwinning te schieten, maar de VAR zette resoluut een streep door die winnende treffer. Leipzig liet daarmee twee uiterst dure punten liggen. Justin Kluivert ontbrak wegens een enkelblessure.

De race om een Champions League-ticket lijkt inmiddels verreden, Leipzig hoeft zich daar geen zorgen meer om te maken. Vooral Bayern München zal opgelucht zijn dat Leipzig niet verder kwam dan een gelijkspel. Zaterdagmiddag gaat de ploeg van Hansi Flick op bezoek bij VfL Wolfsburg. Een zege brengt het gat op zeven punten, terwijl er daarna nog vijf speelrondes in het programma staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen