Mühren onder de indruk van Cambuur: "Extreem knap"

16 april 2021 – Robert Mühren droeg vrijdagavond met twee treffers bij aan de officieuze promotie van SC Cambuur naar de Eredivisie. De topschutter won met zijn ploeg met 4-1 van Helmond Sport, waardoor de Leeuwarders zich verzekerden van een Eredivisie-ticket. Mühren was trots op de prestatie van zijn ploeg.

Mühren onder de indruk van Cambuur: "Extreem knap"

Kort voordat hij voor de camera van ESPN verschijnt, heeft Mühren vanuit het stadion met uitzinnige fans voor het stadion feestgevierd. "Die ontlading kan je je bijna niet voorstellen", aldus Mühren, die ook zag dat de coronamaatregelen bepaald niet werden nageleefd. "Maar ik snap het wel. Het belangrijkst is dat we onze doelstelling, promotie naar de Eredivisie, hebben veiliggesteld."

Al vanaf het begin van het seizoen werd Cambuur bestempeld als topfavoriet. Juist dat maakt de promotie naar het hoogste niveau zo bijzonder, vindt Mühren. "Het is extreem knap dat we al zo lang achter elkaar goed presteren. Daar zijn we uiteraard dolblij mee." Cambuur keert daarmee terug in de Eredivisie. Of ook Mühren van de partij is, bleef onzeker. "Ik zou je graag willen vertellen waar mijn toekomst ligt, maar ik weet zelf ook nog niks."

Ook doelman Sonny Stevens kon zijn geluk niet op. "Alle clichés zijn waar: dit is gewoon een topgevoel. Ik vind het heel knap wat we hebben gedaan. We hebben twee jaar bovenaan gestaan, dat is echt heel knap." Voor Stevens is het seizoen nog niet voorbij. Hij wil nu ook de kampioensschaal binnenhalen. "Ja, daar gaan we nu gewoon voor. Vier keer winnen, dat is het doel."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd