Gisteren gemist: Cambuur viert promotie, miljoenen voor PSV

17 april 2021, 00:30   Bijgewerkt: 16 april 2021, 23:53

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 16 april.

Wraak: SC Cambuur viert officieuze promotie na zege op Helmond

SC Cambuur heeft zich een jaar na de door de neus geboorde promotie officieus verzekerd van een Eredivisieticket. De ploeg van Henk de Jong won in eigen huis ruim van Helmond Sport (4-1), waardoor de ploeg alleen op papier nog te achterhalen is. Cambuur sloot de jacht op promotie uiterst toepasselijk af, door de grens van honderd treffers te slechten.

'PSV verwacht mega-investering, miljoenen in aantocht'

PSV kan een indrukwekkende investering tegemoet zien. De Eindhovense topclub ontvangt binnenkort een injectie van liefst vijftig miljoen euro, via grote investeerders en een hypotheek. Het is voor PSV dé manier om aan te haken bij het financieel weglopende Ajax.

De Jong trots na promotie: "Ongelofelijk na klap van vorig jaar"

22:37 – Na een tweejarig machtsvertoon in de Keuken Kampioen Divisie heeft SC Cambuur officieuze promotie naar de Eredivisie afgedwongen. De 4-1 overwinning op Helmond Sport gaf de Leeuwarders het beslissende zetje richting het hoogste niveau. Succestrainer Henk de Jong is logischerwijs dolblij met de promotie.

Lille morst dure punten in titelstrijd, remise Spurs

LOSC Lille heeft slechte zaken gedaan in strijd om de Franse landstitel. De koploper van de Ligue 1 speelde in eigen huis gelijk tegen subtopper Montpellier, waardoor de concurrentie dit weekend optimaal kan profiteren. Met nog vijf speelronden voor de boeg lijkt de Franse competitie daarmee een fantastische climax te krijgen.

Doelpuntenspektakel NAC, Den Bosch wint kelderkraker

NAC Breda heeft twee dure punten verspeeld in strijd om promotie. De Bredanaars pakten een punt na het doelpuntrijke bezoek aan Roda JC Kerkrade (3-3), waardoor de concurrentie later dit weekend kan profiteren. FC Den Bosch deed goede zaken in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen