De Jong geniet, maar stuurt mensenmassa ook naar huis

17 april 2021, 09:09   Bijgewerkt: 17 april 2021, 09:17

In Leeuwarden barstte vrijdagavond een volksfeest los nadat SC Cambuur officieus promoveerde naar de Eredivisie. Henk de Jong heeft genoten van de duizenden supporters die buiten het Cambuurstadion de promotie vierden. De 56-jarige trainer meldde zich een uur na de 4-1 zege op Helmond Sport zelfs even op het bordes, waar hij de mensenmassa blij maakte, maar tevens verzocht huiswaarts te keren.

De Jong gaf vlak na afloop van de overwinning op Helmond Sport aan dat hij 'stiekem' wel blij was dat de promotie gevierd werd op het Cambuurplein. "Ik mag het niet zeggen, maar gelukkig staan daar veel mensen. Ze moeten straks weer snel naar huis, maar het is nu wel even feest hier. Niet normaal", vertelde de trainer voor de camera van ESPN. Even later meldde hij zich op het bordes, waar de spelersgroep al een tijdje feestvierde met supporters.

"Ik moet dit nu zeggen. En dat is rot, maar jullie moeten nu naar huis gaan. Er komen nog veel meer feestjes", sprak de oefenmeester vanaf het bordes. Op het moment dat De Jong zijn boodschap verkondigde, was de avondklok al een tijdje ingegaan. De supporters hielden zich tevens niet aan de geldende afstandsregels. Nadat De Jong en de selectie terugkeerden naar de kleedkamer, stroomde het plein ook leeg.

Cambuur kan na de zege op Helmond Sport promotie niet meer ontgaan. De kans is groot dat de Leeuwarders zich binnenkort ook kronen tot kampioen van de Eerste Divisie. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft de ploeg van De Jong twaalf punten voorsprong op nummer twee De Graafschap, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen