Spoorboekje: KNVB-bekerfinale en fraaie duels in Italië

18 april 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 18 april.

Spoorboekje: KNVB-bekerfinale en fraaie duels in Italië


Specials


Terugblik: de laatste vijf duels tussen Ajax en Vitesse
Ajax neemt het zondagavond op tegen Vitesse in de strijd om de KNVB Beker. Om vooruit te blikken op de bekerfinale dook FCUpdate.nl terug in de archieven om te kijken naar de laatste vijf onderlinge duels tussen de finalisten. Hoe liepen de laatste ontmoetingen?

Wedstrijden

Atalanta - Juventus (15.00 uur)
Kampioen worden zit er waarschijnlijk niet meer in voor Juventus, want daarvoor is de achterstand op Internazionale simpelweg te groot. Tweede worden zou gezien de achterstand van één punt op AC Milan nog wel kunnen. In de strijd om de bovenste plekken wacht er vandaag een echte test voor Juventus, dat het moet doen zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo. Atalanta staat vierde en heeft slechts een punt minder dan de club uit Turijn. Het brutale Atalanta kan dan ook zeker niet worden onderschat door Juventus.

Ajax - Vitesse (18.00 uur)
Tijd voor teleurstelling is er niet bij Ajax, dat donderdag uit de Europa League werd geknikkerd door AS Roma. De Amsterdammers hebben dus een prijs minder om voor te spelen, maar kunnen de nare nasmaak vandaag meteen wegspoelen tegen Vitesse. De Arnhemmers leven al tijden naar de bekerfinale toe en hopen een uitstekend seizoen te belonen met het winnen van de beker. Vitesse weet wat het is om een prijs te pakken, aangezien het in 2017 ook al de beste was in het bekertoernooi. Dat betekende destijds de eerste prijs in de clubhistorie. Lukt het Vitesse om vandaag aan het langste eind te trekken, of is favoriet Ajax een maatje te groot?

Napoli - Internazionale (20.45 uur)
Nog een geweldig affiche in de Serie A op deze zondag. Internazionale draait uitstekend en ziet de Scudetto met rasse schreden dichterbij komen. Vanavond kan in Napels tegen Napoli een volgende stap worden gezet naar wat een enorm succes zou zijn voor de blauw/zwarte formatie uit Milaan. Napoli staat vijfde en kan nog Champions League-voetbal halen. Ook voor die ploeg zijn de punten vandaag dus goud waard. Napoli steekt in prima vorm en won vijf van de laatste wedstrijden in de competitie. Alleen van Juventus werd tussendoor verloren.

Voetbal op tv

12.30 uur: AC Milan - Genoa, Ziggo Voetbal - live verslag van het Serie A-duel
14.30 uur: Arsenal - Fulham, Ziggo Voetbal - live verslag van het Premier League-duel
15.00 uur: Atalanta - Juventus, Ziggo Docu - live verslag van het Serie A-duel
15.30 uur: Borussia Dortmund - Werder Bremen, ESPN 4 - live verslag van het Bundesliga-duel
17.00 uur: Manchester United - Burnley, Ziggo Sport - live verslag van het Premier League-duel
18.00 uur: Ajax - Vitesse, ESPN - live verslag van de bekerfinale
18.00 uur: Torino - AS Roma, Ziggo Docu - live verslag van het Serie A-duel
19.30 uur: Leicester City - Southampton, Ziggo Voetbal - live verslag van het Premier League-duel
19.50 uur: Rondo, Ziggo Sport - voetbalpraatprogramma
20.45 uur: Napoli - Inter, Ziggo Sport - live verslag van het Serie A-duel
22.25 uur: Studio Voetbal, NPO 1, voetbalpraatprogramma

Eredivisie