West Ham verspeelt dure punten in strijd om CL

17 april 2021, 15:40   Bijgewerkt: 17 april 2021, 15:49

West Ham United heeft drie dure punten gemorst in de race om een Champions League-ticket. De Londenaren gingen met 3-2 onderuit tegen degradatiekandidaat Newcastle United. De vierde plek is nog altijd in handen, maar voornaamste concurrent Chelsea kan komende dinsdag al profiteren van de zeperd. 

Een droom. Zo zal de selectie van  West Ham United, al jarenlang een grijze middenmoter in de Premier League, de huidige jaargang omschrijven. Met de eindstreep in zicht bezet de ploeg van David Moyes nog altijd de razendknappe vierde plaats in de Premier League. De bovenste vier ploegen plaatsen zich voor de Champions League-campagne van komend seizoen.

Of het droomseizoen een passend slot krijgt, zal de komende weken blijken. The Hammers deden in hun gooi naar de eerste Champions League-deelname ooit in ieder geval dramatische zaken tegen Newcastle. De thuisploeg stond bij rust op een 2-0 voorsprong dankzij goals van Joelinton en een eigen treffer van Issa Diop. Treffers van Diop en Jesse Lingard brachten de stand gelijk, en dat was bijzonder knap: na een rode kaart voor Craig Dawson speelde West Ham meer dan drie kwartier met een man meer.

Joseph Willock bezorgde de thuisploeg uiteindelijk kort voor tijd de overwinning. Directe pijn levert dat voor West Ham niet op, want concurrent Chelsea speelt zondagavond tegen Manchester City in de halve finale van de FA Cup. De ploeg van Hakim Ziyech kan komende dinsdag het gat van één punt overbruggen, als het weet te winnen van Brighton & Hove Albion. Volgend weekend staan Chelsea en West Ham tegenover elkaar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen