Flick kondigt aan na dit seizoen te stoppen bij Bayern

17 april 2021, 18:16

Hansi Flick kiest ervoor om komende zomer te vertrekken bij Bayern München. De succescoach van de Duitse koploper heeft zojuist aan het bestuur kenbaar gemaakt dat hij na dit seizoen op zoek gaat naar een andere werkgever. Na de gewonnen wedstrijd tegen VfL Wolfsburg (2-3) deelde hij het nieuws met de Duitse televisie.

"Ik heb de jongens vandaag verteld dat ik mijn contract na afloop van dit seizoen graag wil laten beëindigen", zei hij voor de camera's van Sky Deutschland. Flick kreeg hetb de afgelopen weken al geregeld aan de stok met technisch directeur Hasan Salihamidzic, die het niet eens was met bepaalde keuzes van Flick. De Duitser geldt als een van de belangrijkste kandidaten om na het komende EK Joachim Löw op te volgen bij de Duitse nationale ploeg.

Flick werd in 2020 aangesteld als vervanger van de ontslagen Niko Kovac. De voormalig assistent zou aanvankelijk gaan werken op interim-basis, maar tekende vanwege zijn sterke prestaties al snel een sterk verbeterd contract tot de zomer van 2023. Die verbintenis gaat na de zomer dus in de prullenbak. Daarmee komt er een einde aan een uiterst succesvolle periode onder zijn bewind. Flick loodste Bayern München naar de Duitse landstitel, DFB-Pokal, Supercup, de UEFA Super Cup, de Wereldbeker en uiteraard de Champions League-trofee. Ook dit seizoen ligt zijn ploeg op koers voor het veroveren van het kampioenschap.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is RB Leipzig-coach Julian Nagelsmann topkandidaat om Flick komende zomer op te volgen. Leipzig schijnt echter niet eenvoudig mee te willen werken aan het vertrek van de jonge toptrainer. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen