Van pechvogel tot held: Ziyech schiet Chelsea naar finale FA Cup

17 april 2021 – Hakim Ziyech heeft Chelsea aan een plek in de finale van de FA Cup geholpen. De Marokkaanse spelmaker maakte tegen Manchester City de enige treffer van de avond, waarmee hij het vertrouwen van trainer Thomas Tuchel optimaal beloonde. Chelsea neemt het in de finale op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Leicester City en Southampton.

Van pechvogel tot held: Ziyech schiet Chelsea naar finale FA Cup

De allergrootste pechvogel van het veld werd uiteindelijk de held. Ja, het kan soms zo enorm snel gaan in de voetballerij. Want waar Hakim Ziyech voor rust een streep door zijn treffer zag gaan na ingrijpen van de VAR, werd hij na de pauze alsnog de gevierde man. De linkspoot werd na een counter vrij voor de keeper gezet door Timo Werner, een omschakeling die Ziyech beloonde met de openingstreffer. Het was na de openingstreffer Chelsea dat de grootste kansen kreeg op de tweede treffer van de avond. De ploeg hield achterin de deur uitstekend gesloten.

Het was voor Ziyech de eerste basisplaats in een maand tijd. In de Premier League én de Champions League moest de miljoenenaankoop het steeds maar weer doen met invalbeurten. Het perfecte antwoord volgde tegen Manchester City, op voorhand dé favoriet voor het bereiken van de eindstrijd. In de Premier League is City namelijk in moordend tempo op weg naar de landstitel.

Het gedroomde kwartet aan prijzen blijft daarmee uit. Manchester City hoopt naast het landskampioenschap het sterke seizoen alsnog te belonen met de Champions League-zege. In de halve finale treft het Paris Saint-Germain, dat afgelopen week nog te sterk was voor titelhouder Bayern München. Ook Chelsea maakt nog kans op die trofee. Dan dient het eerst Real Madrid uit te schakelen in de halve finale.

Voor Manchester City kan het vizier eerst op de competitie, waar de voorsprong op nummer twee Manchester United elf punten bedraagt. De Red Devils hebben echter nog een wedstrijd minder gespeeld. De Premier League telt nog zes speelronden.

Eredivisie

gerelateerd