Koolwijk weet: "Op deze manier verdien je geen promotie"

17 april 2021 – Almere City heeft drie dure punten laten liggen in strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De ploeg van interim-coach Jeroen Rijsdijk verloor met 3-0 op bezoek bij subtopper Go Ahead Eagles, waardoor het gat met nummer twee na deze speelronde liefst zes punten kan bedragen. Volgens aanvoerder Koolwijk zijn de resultaten van de laatste weken veelzeggend.

Koolwijk weet: "Op deze manier verdien je geen promotie"

Almere City speelde twee duels op rij gelijk en leed tegen Go Ahead een nederlaag. Die zeven verliespunten in korte tijd doen de promotiekandidaat veel pijn in strijd om het gedroomde Eredivisie-ticket. "Het is allemaal net niet de laatste weken. Is het vorm, is het kwaliteit?", vraagt Koolwijk zich in gesprek met ESPN af. "Als we het nu niet redden, heb je het gewoon niet verdiend."

Koolwijk denkt dat directe promotie een utopie is. "Daar lijkt het nu niet op uit te komen. Voor mijn gevoel gaan we er wel met z'n allen voor, zeker voor rust. Na de onderbreking lieten we dat een beetje na. Zeker met deze scheidsrechter (Bas Nijhuis, red.) weet je dat je er vol op kan klappen." Almere zakte na de nederlaag naar plek vier. NAC heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo.

Beukema
Bij Go Ahead Eagles-aanvoerder Sam Beukema was er wél een lach te zien. "Dit was denk ik onze leukste wedstrijd van het seizoen. We speelden goed voetbal en maakten mooie goals. Ik ben heel trots op mijn elftal. We hebben vandaag Almere City gewoon helemaal weggespeeld. Dat geeft ons heel veel vertrouwen." De twintigjarige doelman Jay Gorter hield zijn doel voor de 23ste keer schoon, waardoor hij het record van Tonny van Leeuwen evenaarde. "Heel mooi voor hem", aldus Beukema. "Ik zag zelfs wat tranen bij hem."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd