Frustratie bij Weghorst: "We hadden Bayern volledig in de tang"

17 april 2021 – Wout Weghorst baalde flink na de 2-3 nederlaag met VfL Wolfsburg tegen Bayern München. De nummer drie van de Bundesliga greep de koploper bij de keel, maar een goed resultaat leverde het niet op. Weghorst, die voor de negentiende keer dit seizoen scoorde, sprak over een zeer onnodige nederlaag.

Frustratie bij Weghorst: "We hadden Bayern volledig in de tang"

"Het is gewoon teleurstellend", zei Weghorst in gesprek met de Duitse pers. "Voor rust was het verdedigend gewoon niet goed bij ons. Na rust waren we juist heel goed. We hadden Bayern volledig in de tang." Lang mocht Weghorst met zijn ploeg hopen op een stunt. "Ik had zeker het gevoel dat het ons nog zou gaan lukken. Als we de grote kans kort voor tijd hadden afgemaakt, hadden we zeker een punt gepakt."

Daarmee doelt Weghorst op de gemiste kans van Jérôme Roussillon, die naliet de 3-3 op het scorebord te schieten. Wolfsburg maakte dit seizoen twee keer indruk tegen de koploper, maar een resultaat leverde het tot grote teleurstelling van Weghorst niet op. "Als je twee keer in één seizoen zo tegen Bayern verliest, dan is dat zeer bitter. Maar het hoort bij het leven."

Omdat ook directe concurrent Eintracht Frankfurt verloor, hield Wolfsburg de derde plaats in handen. De bovenste vier ploegen plaatsen zich voor de komende Champions League-editie. De voorsprong op nummer vijf Bayer Leverkusen bedraagt zeven punten.

Bundesliga

gerelateerd