Gorter evenaart record: "Een clean sheet is heilig voor een keeper"

17 april 2021 – Jay Gorter hield zaterdagavond namens Go Ahead Eagles voor de 23e keer dit seizoen zijn doel schoon. Daarmee evenaarde hij het stokoude record van Tonny van Leeuwen. De talentvolle doelman was na afloop van de topper tegen Almere City FC (3-0 zege) dan ook erg blij met zijn prestatie. Nu wil hij echter doorpakken en het record aanscherpen.

Gorter evenaart record: "Een clean sheet is heilig voor een keeper"

"Ik heb het binnen 34 wedstrijden gehaald en er zijn nog vier duels te gaan", aldus Gorter voor de camera van RTV Oost. "Laten we het record nog aanscherpen. Ik besef het nog niet helemaal. Een clean sheet is heilig voor een keeper en dan zak je wel even op de knieën. Vijftig jaar later en een klein pikkie van twintig doet dat even."

Gorter zag in de slotfase de druk van Almere toenemen en vreesde een tegentreffer. "Ik zou liegen als dat niet zo was. Ik zag Breedijk mee naar voren komen de laatste twintig minuten. Toen dacht ik wel bij mezelf, die gaat het niet van me afpakken. Ik heb ook een geweldig team voor me staan. Vandaag was gewoon een teamprestatie."

Toch blijft de jongeling van Go Ahead na zijn succes nederig. "Ik heb veel respect voor dit oude record, het is vijftig jaar oud", vervolgde hij in gesprek met ESPN. "Dat haal ik dan tijdens mijn eerste seizoen in het betaald voetbal. Dan flitst er even van alles voorbij. Ik heb het niet altijd gemakkelijk gehad in de voetbalwereld en ik heb het mezelf soms ook moeilijk gemaakt. Ik kom van ver en als je dit dan presteert, dan ben je heel erg trots."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd