Spoorboekje: Liverpool, De Graafschap en UEFA-bijeenkomst

19 april 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 19 april.

Spoorboekje: Liverpool, De Graafschap en UEFA-bijeenkomst


Nieuws

UEFA maakt plannen voor nieuwe Champions League-opzet en het EK bekend
Het hangt al een tijdje in de lucht, maar de UEFA gaat maandag de nieuwe plannen voor de Champions League bekendmaken. Zo gaat het aantal deelnemede teams van 32 naar 36 en de UEFA zal duidelijkheid geven over de manier waarop deze extra tickets worden verdeeld. De nieuwe opzet wordt naar verluidt gebaseerd op het Zwitserse model, waarbij er één grote poule is en elk team tien willekeurige wedstrijden speelt, alvorens het al dan niet naar de knock-outfase gaat. Tevens wordt er meer bekendgemaakt over de speelsteden van het EK komende zomer. Onder de hele vergadering is wel een bom gelegd door het nieuws over de Super League

Wedstrijden

Jong PSV - De Graafschap (20.00 uur)
Zonder te spelen was het een fantastisch weekend voor De Graafschap. NAC Breda liet punten liggen tegen Roda JC en Almere City FC ging onderuit op bezoek bij Go Ahead Eagles. Bij opponent Jong PSV brak ook nog eens een kleine corona-uitbraak aan. Profiteert de ploeg van trainer Mike Snoei optimaal van de misstappen van de concurrenten, dan staat het met nog vier wedstrijden te gaan zes punten los. Het promotieticket lijkt de Superboeren dan bijna niet meer te kunnen ontgaan.

Leeds United - Liverpool (21.00 uur)
De knop moet snel om bij Liverpool na de uitschakeling in de Champions League. In de competitie wacht The Reds namelijk nog een grote uitdaging. De titelhouder moet in de laatste zeven wedstrijden alle zeilen bijzetten om bij de eerste vier te eindigen en zo een Champions League-ticket te bemachtigen. Daarvoor moet Liverpool nog (minstens) twee plekken klimmen.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong PSV - De Graafschap, ESPN, live verslag van het Eerste Divisie-duel
20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma
21.00 uur: Leeds United - Liverpool, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Eredivisie