Ziyech krijgt complimenten van Tuchel: "Hij heeft het laten zien"

18 april 2021 – Hakim Ziyech heeft zichzelf en Chelsea zaterdag een uitstekende dienst bewezen in de halve finale van de FA Cup tegen Manchester City. Door een doelpunt van de oud-speler van Ajax wonnen de Londenaren met 1-0 en is er dus een plek in de finale gepakt door Chelsea. Thomas Tuchel was na afloop complimenteus over Ziyech.

Ziyech krijgt complimenten van Tuchel: "Hij heeft het laten zien"

"Ik ben erg blij met ons spel en trots op wat de spelers hebben laten zien", sprak de Duitse trainer na afloop. "We hebben de zege verdiend tegen de beste trainer en één van de beste coaches." Tuchel zag dat Ziyech een hoofdrol op zich nam. "Hakim deed het al goed tegen Liverpool en Atlético Madrid in de Champions League, maar toch speelde hij niet altijd. Soms wilde ik een ander type in mijn opstelling. Soms koos ik meer voor lopers, terwijl hij meer een dribbelende en passende speler is."

Tegen Manchester City was Ziyech dus wel nodig. De keuze om hem op te stellen pakte goed uit, want Ziyech maakte de enige goal van de wedstrijd. "Als ik spelers niet opstel, is dat nooit persoonlijk. Het gaat puur om welk type ik nodig denk te hebben. Hakim heeft nu laten zien dat hij er klaar voor is. Ook als hij vanaf de bank moet komen. Ik zag op de training al dat hij er klaar voor is, en dat is het belangrijkste. Hakim heeft het laten zien, net als Timo Werner en Kepa Arrizabalaga die het ook lieten zien. Ik ben erg blij voor hen."

Het spel van Ziyech kon ook op goedkeuring rekenen bij de fans van Chelsea. Zij verkozen hem namelijk tot Man of the Match.

Eredivisie

gerelateerd