Guardiola maakt zich na uitschakeling zorgen om De Bruyne

18 april 2021 – Het was zaterdag in meerdere opzichten een slechte dag voor Manchester City. Niet alleen werd het door Chelsea (1-0) uitgeschakeld in de halve finale van de FA Cup, ook raakte het smaakmaker Kevin De Bruyne kwijt. De Belg viel uit met een blessure. Pep Guardiola vreest voor een zware blessure.

Guardiola maakt zich na uitschakeling zorgen om De Bruyne

Dat zou zeer slecht nieuws zijn voor Manchester City, nu de Champions League, de League Cup en de Premier League op zijn einde loopt. Guardiola kon na het verloren duel met Chelsea nog geen uitsluitsel geven over de ernst van de blessure, maar maakte zich wel zorgen. "Ik weet het nog niet", zei de Spanjaard bij Sky Sports. "Hij heeft nu pijn. Hij zei dat hij zondag een test gaat doen met de doktoren. Het ziet er mogelijk niet goed uit, maar we moeten afwachten."

Guardiola werd na zijn bericht over De Bruyne door het Engelse journaille doorgezaagd over zijn keuzes tegen Chelsea. De coach wijzigde zijn team op liefst acht posities ten opzichte van het Champions League-duel met Borussia Dortmund. Engelse media vonden dat Guardiola daarmee de indruk wekte geen waarde te hechten aan de halve finale, maar de koos zag dat anders. "We hebben verloren, maar zo kun je dat niet zien. Deze ploeg heeft in alle toernooien tot nu toe het hoogste bereikt. We hebben 2,5 dag gehad om ons op deze wedstrijd voor te bereiden en hebben veel moeten reizen. Daarnaast hebben we veel spelers die speeltijd verdienen."

Overigens zal ook in België de situatie rondom De Bruyne nauwlettend worden gevolgd, omdat een zware blessure mogelijk ook gevolgen kan hebben voor het EK.

Premier League

gerelateerd