Zidane heeft na nieuwe domper nog maar twaalf veldspelers over

18 april 2021 – De problemen stapelen zich op voor Zinédine Zidane. De Franse oefenmeester van Real Madrid beschikte voor het uitduel met Getafe al over een uitgedunde selectie en heeft daags voor de wedstrijd nog meer slecht nieuws gekregen. Federico Valverde zit in quarantaine en is zondag niet beschikbaar.

Zidane heeft na nieuwe domper nog maar twaalf veldspelers over

Real Madrid maakt op de wedstrijddag bekend dat Valverde sinds zaterdag in isolatie zit nadat hij nauw in contact is geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus. De Uruguayaanse middenvelder heeft zelf ook een test ondergaan, die negatief uitpakte. Valverde moet desalniettemin in quarantaine blijven en kan zijn ploeg dus niet helpen in de derby tegen Getafe.

Het betekent dat Zidane weinig smaken over heeft voor de Madrileense burenruzie. De Franse trainer heeft nu nog maar twaalf veldspelers tot zijn beschikking. Naast Valverde ontbreken Raphaël Varane, Sergio Ramos, Ferland Mendy, Daniel Carvajal, Nacho, Casemiro en Eden Hazard in de selectie. Met name achterin en op het middenveld heeft Zidane weinig te kiezen.

Real Madrid speelt tegen Getafe de eerste van de laatste acht wedstrijden van het seizoen in de Spaanse competitie. De Madrilenen wonnen een week geleden met 2-1 van FC Barcelona en deden daarmee uitstekende zaken in de titelrace. Real Madrid staat nu tweede met een achterstand van één punt op koploper Atlético Madrid en één punt voorsprong op nummer Barça.

LaLiga

gerelateerd