Gaat de topscorerstitel in de beker naar drie amateurs?

18 april 2021 – Het wordt een spannende avond voor Guytano dos Santos, Mike Reuvers (op archiefbeeld) en Niels Springer. De namen van deze spelers zullen bij de meeste voetballiefhebbers niet direct een belletje doen rinkelen, maar het zou zomaar kunnen dat deze amateurs zondagavond de topscorerstitel in de KNVB Beker winnen. Voorafgaand aan de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse voeren zij de lijst in elk geval aan.

Gaat de topscorerstitel in de beker naar drie amateurs?

Dos Santos (SteDoCo), Reuvers (Staphorst) en Springer (OFC) maakten dit seizoen vier goals in de KNVB Beker. Daarmee houden zij 235 andere doelpuntenmakers onder zich. Dos Santos maakte zijn doelpunten in de bekerwedstrijd tegen SV Den Hoorn en FC Lisse, Reuvers tegen ASWH, en Springer tegen Hoek en DOS Kampen.

Zij zullen hopen dat er bij de finale tussen Ajax en Vitesse in De Kuip niet al te veel doelpunten worden gemaakt. In principe vormen alle spelers die in de eindstrijd in actie zullen komen een bedreiging voor Dos Santos, Reuvers en Springer, maar zij zullen vooral Dusan Tadic goed in de gaten houden. De aanvoerder van de Amsterdammers maakte tot nu toe drie doelpunten in het bekertoernooi.

Er is nog een Ajacied met drie doelpunten: Zakaria Labyad. De aanvallende middenvelder kampte de voorbije tijd echter met een blessure en zelfs áls hij fit genoeg blijkt om in actie te kunnen komen, is de kans klein dat trainer Erik ten Hag een beroep op hem doet. Sébastien Haller (Ajax) en Loïs Openda (Vitesse) zijn met twee doelpunten de andere spelers van de finalisten die vaker dan één keer scoorden in het bekertoernooi.

Eredivisie

gerelateerd