Clasie wikt en weegt: "Ik moet een keuze maken op mijn gevoel"

18 april 2021 – De toekomst van Jordy Clasie is vooralsnog ongewis. De 29-jarige middenvelder beschikt bij AZ over een contract dat deze zomer afloopt en het is nog niet bekend of de speler en club de samenwerking zullen verlengen. Clasie zelf verwacht dat er de komende weken meer duidelijkheid komt over het vervolg van zijn loopbaan.

Clasie wikt en weegt: "Ik moet een keuze maken op mijn gevoel"

In een interview met NH Nieuws gaat Clasie in op zijn contractsituatie. "Ik heb niet vaak meegemaakt dat ik in deze positie zit", vertelt hij. "Ik heb het hier naar mijn zin, dat is duidelijk. Ik moet nu een keuze gaan maken op mijn gevoel. Ik wil mijn laatste jaren natuurlijk gelukkig zijn. Ik ben op dit moment in AZ in gesprek en de komende weken gaan we zien wat de beslissing gaat worden."

Clasie is dit seizoen nog maar weinig aan de bak gekomen bij AZ. Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjø krijgen op de positie van controlerende middenvelder de voorkeur. Bovendien is Clasie door blessureleed lang uit de roulatie geweest. Vorige week tegen Sparta Rotterdam (2-0) verscheen Clasie voor het eerst dit seizoen aan de aftrap in een competitiewedstrijd. Met een doelpunt na 13 minuten was hij belangrijk voor zijn ploeg.

"Het is altijd fijn om weer te spelen. Nu voel ik me eindelijk weer onderdeel van de groep. Ik heb lange tijd niet kunnen spelen en dat was moeilijk. Ik heb niet gedacht: ik stop er mee. Maar wel dat ik hier op de club kwam en er gewoon geen zin in had", aldus de middenvelder, die dit seizoen tijdens de periode dat hij geblesseerd was een schorsing voor gokpraktijken heeft uitgezeten.

Eredivisie

gerelateerd