Eigen doelpunt Scamacca helpt AC Milan aan zege

18 april 2021 – AC Milan heeft zondagmiddag drie punten bijgeschreven in de strijd om het kampioenschap in de Serie A. De ploeg van trainer Stefano Piolo boekte in het eigen onderkomen een benauwde zege op het Genoa van Kevin Strootman. Een eigen doelpunt van Gianluca Scamacca hielp de nummer twee van de Italiaanse competitie aan de volle buit: 2-1.

Eigen doelpunt Scamacca helpt AC Milan aan zege

Het viel behoorlijk tegen wat AC Milan en Genoa voor rust lieten zien. Kansen werden door beide ploegen nauwelijks gecreëerd, maar toch prijkte halverwege een 1-1 stand op het scorebord. De thuisploeg was dankzij een doelpunt van Ante Rebic na dertien minuten op voorsprong gekomen. De Kroaat nam op de rand van het strafschopgebied de bal op de pantoffel nadat een vrije trap door het muurtje was tegengehouden.

Aan de andere kant deed Genoa, met Strootman in de basis, een kleine tien minuten voor tijd wat terug. Uit een door Scamacca versierde hoekschop kopte voormalig AC Milan-speler Mattia Destro de 1-1 binnen. De tweede helft verliep met meer hoogtepunten, maar minder doelpunten. Rebic hielp een enorme kans om zeep en Simon Kjaer kopte uit een hoekschop rakelings naast. Uit een volgende corner viel de 2-1 wel. Scamacca dook weg, kreeg de bal tegen zijn rug en verschalkte per ongeluk zijn eigen doelman. Genoa was in de slotfase nog heel dicht bij de 2-2, maar zowel Tomori als Kjaer hield een inzet van de lijn.

Door de zege komt AC Milan op acht punten van koploper en stadsgenoot Inter, die later op de avond de zware uitwedstrijd tegen Napoli speelt. Het winnen van de titel lijkt door de grote achterstand een moeilijk verhaal te worden voor de ploeg van Pioli, maar de kans is groot dat de club uit Milaan zich wel voor het eerst sinds het seizoen 2013/14 gaat plaatsen voor Champions League-voetbal. Daarvoor moet AC Milan bij de eerste vier eindigen. De voorsprong op nummer vijf Napoli is nu zeven punten.

Serie A

gerelateerd