Sevilla stelt CL-ticket veilig en mag blijven op Spaanse titel

18 april 2021 – Karim Rekik en Luuk de Jong (foto) kunnen zich komend seizoen met Sevilla gaan opmaken voor de Champions League. De ploeg had als nummer vier van Spanje als een enorme voorsprong op directe achtervolger Real Sociedad, maar die ploeg werd zondagmiddag ook nog eens verslagen: 1-2.

Sevilla stelt CL-ticket veilig en mag blijven op Spaanse titel

Na een vroeg goal van Carlos Fernández leek Real Sociedad in elk geval de aanval op plaats vier nog te willen openen. De thuisploeg kende een hele goede eerste seizoenshelft, maar zakte in La Liga inmiddels af naar buiten de bovenste vier ploegen. Bij een overwinning op Sevilla had het nog enig uitzicht gehad op een CL-ticket, maar dat zat er ook zondagmiddag eigenlijk al snel niet meer in.

Want na de gelijkmaker van Fernando na goed twintig minuten was het vrijwel direct daarna De Jong's concurrent Youssef En-Nesyri die al voor de 1-2 tekende. Na een goede actie van buitenspeler Lucas Ocampos, wiens schot van buiten het zestienmetergebied van richting werd veranderd en op de paal belandde, was En-Nesyri er ontzettend snel bij om de rebound hard en hoog binnen te werken.

Door de zege is alleen rekenkundig de vierde plek nog niet zeker voor Sevilla, bij wie Rekik negentig minuten op de bank bleef en De Jong nog een paar minuten inviel. De Nederlandse spits toonde zich recent nog zeer ambitieus door nog altijd vol voor de titel te willen gaan. De achterstand op koploper Atlético Madrid is slechts drie punten, al hebben zij en nummer drie FC Barcelona nummer twee en Real Madrid met een wedstrijd meer te spelen ook meer punten.

LaLiga

gerelateerd