Late gelijkmaker slechts pleister op de wonde voor Arsenal

18 april 2021 – Het is voor Arsenal weer wat lastiger geworden om zich via de Premier League te kwalificeren voor Europees voetbal. Een laat doelpunt van Eddie Nketiah voorkwam een blamage tegen Fulham, maar met het 1-1 gelijkspel zal men in Noord-Londen ongetwijfeld ook niet tevreden zijn. Zo lijkt het winnen van de Europa League nu niet alleen de kortste, maar misschien zelfs de makkelijkste kortste route naar een Europees ticket.

Late gelijkmaker slechts pleister op de wonde voor Arsenal

Arsenal bereikte midweeks de halve finale van de Europa League door Slavia Praag uit te schakelen. In de volgende ronde neemt de Londense club het op tegen Villarreal, dat dit seizoen eveneens international meer indruk maakt dan in de eigen competitie. De druk om de Europa League te winnen is bij Arsenal weer een stukje groter geworden nu kwalificatie via de Premier League een steeds lastiger verhaal wordt.

Want tegen Fulham werden de drie punten niet bijgeschreven. Arsenal had weliswaar het betere van het spel, maar kwam na een uur toch op achterstand nadat Gabriel Magalhães in het strafschopgebied een overtreding maakte op Mario Lemina. De penalty die volgde werd benut door Josh Maja. Arsenal was in de eerste helft ook tot scoren gekomen, maar het doelpunt van Dani Ceballos werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Op het moment dat Arsenal zich leek te moeten neerleggen bij een nederlaag, viel de 1-1. Diep in blessuretijd tekende Nketiah voor de gelijkmaker. Ook na de remise in de Londense derby staat Arsenal negende. In verliespunten staat de club zelfs in het rechterrijtje.

Premier League

gerelateerd